" Er zijn nu 2 beste kijkers online! " 

Verhalen

Op deze pagina staan artikelen over reizen van chauffeurs naar het "Midden Oosten en Noord-Afrika" in de jaren '70.
Natuurlijk is het de bedoeling deze pagina verder uit te breiden met leuke artikelen over het transport.
De artikelen kunt u lezen in een PDF bestand.


prev

1. Transport naar het "Midden Oosten"

Vlag van PerziŽ

Een verslag uit de krant van zaterdag 31 mei 1975.

Deze reportage komt uit de krant van zaterdag 31 mei 1975.
In die jaren waren er tal van transportbedrijven die door de teruglopende economie ander werk zochten, en zodoende op het Midden-Oosten gingen rijden met onder meer ritten naar Teheran in het toenmalige PerziŽ. (Tegenwoordig Iran). Hier kun je lezen met welke problemen de chauffeurs op de ritten naar het Midden-Oosten te maken kregen.


Transports Internationaux Routiers PDF bestand. Klik hier !

2. Naar "Tunesië" in Noord-Afrika

Vlag van TunesiŽ

Het Parool, dinsdag 1 mei 1979.

Dit originele krantenartikel met de titel “De jungle van het wegvervoer” komt uit het Parool van dinsdag 1 mei 1979. Paroolverslaggever Peter Junge reist mee met “Ouwe” Jan Dekker op een rit naar Tunesië. In het artikel word beschreven hoe het er onderweg aan toe gaat, evenals de problemen met autoriteiten waar “Ouwe” Jan mee te maken krijgt. Dat het in die tijd allemaal niet zo makkelijk ging, bijvoorbeeld aan de grensen, blijkt wel.


Transports Internationaux Routiers PDF bestand. Klik hier !       PDF bestand. Klik hier !       PDF bestand. Klik hier !

3. Naar "Pakistan" met Ger van Rens

Vlag van Pakistan

"Rijden over de zijderoute" Trucks magazine, 2012.

Ger van Rens heeft een boek geschreven over een door hem gemaakte rit met zijn vrachtwagen naar Pakistan in 1977. Van deze reis heeft Ger een dagboek bijgehouden waaruit nu dit boek is verschenen. Ger schrijft over ťťn reis van drie maanden waarin hij 20.500 km heeft gereden. Drie maanden onderweg voor het afleveren van twee broedmachines in Karachi. Een reis via de Tahir Pass in Turkije, via de Khojak en Bolan Pass in Pakistan en die eindigd via de Khyber Pass naar de grens van Afganistan.


Transports Internationaux Routiers PDF bestand. Klik hier !       PDF bestand. Klik hier !       Bestel het boek van Ger van Rens hier via de website van MOCN !
next
Om een PDF formaat te kunnen openen bent misschien een PDF Reader nodig.
Klik hier voor de nieuwste Adobe Reader! U kunt op het plaatje van Adobe klikken en daar gratis de recentste versie van Adobe Reader downloaden in het Nederlands.
NOTE: Verwijder voor de installatie het "vinkje" bij "McAfee Security Scan Plus" als U deze extra Tool niet wilt gebruiken.