" Er zijn nu 2 beste kijkers online! " 

Filmpjes > illigalen in Patraz en Igoumenitsa in Griekenland

De vluchtelingen uit Azië en Afrika in Griekenland zijn een gigantisch probleem voor de chauffeurs die naar Griekenland rijden. Ze kruipen bij stoplichten onder de oplegger tussen de assen of op het reservewiel. Ook verstoppen ze zich op het dak van de cabine onder de spoiler. De vluchtelingen hopen op deze manier Italië te bereiken. Van daaruit kunnen zij Europa in. De Griekse autoriteiten doen er niets tegen. Dit probleem speelt zich af in de havens van Patraz en Igoumenitsa in Griekenland waar de veerboten vertrekken naar Italië. Het is voor de chauffeur heel belangrijk om deze illigalen te verwijderen voordat de chauffeur zich meld op het douaneterein in de haven. Want als je daar gecontroleerd wordt en niet in de gaten hebt dat je verstekelingen aan boord hebt, wordt je als chauffeur gearresteerd wegens mensensmokkel en ga je de gevangenis in en gaat de vrachtwagen voor maanden aan de ketting.
Vrachtwagens van A A van Es transport zijn al 5 keer geconfronteerd met verstekelingen met als gevolg beschadigde of bedorven lading.
Drie Nederlandse vrachtwagenchauffeurs van het transportbedrijf H.Z. Transport in Maasdijk zaten in de afgelopen maanden een week vast in een Griekse cel, nadat in hun vrachtwagens in Patras vluchtelingen waren ontdekt. Lees meer...
Zie ook Telegraaf of Nieuwsblad Transport tekst en Nieuwsblad Transport video (met filmfragmenten van Guus) of de nieuwsuitzending van RTL4 video (01-05-2011)Klik op de knop - - om de video in "Full Screen" te bekijken.

Een vrachtwagen van Moeijes Transport word bestormd door vluchtelingen in Patraz, Griekeland april 2011


Illigalen in de haven van Igoumenitsa, Griekenland 2010


Film van RNW (Wereldomroep) over de Illigalen in de haven van Igoumenitsa met chauffeur Marcel van A.A. van Es Transport.


Film van Nieuwsblad Transport met filmfragmenten van "Guus on Tour" en met een intervieuw met Bert van Es. (A.A. van Es Transport)